Intro

DET CIRKULÆRE SAMFUND

(Undervisningsmateriale om cirkulær økonomi i fire dele til htx)

INTRO TIL CIRKULÆR ØKONOMI

 

Her kommer introducerende film om cirkulær økonomi:  Selv med en omkreds på 40.000 km. har Jorden sine begrænsninger. Derfor er der grænser for, hvor længe vi kan blive ved med at hente nye ressourcer uden nogen dybere tanker om, hvor de kommer fra og ikke mindst, hvor mange der er tilbage.

FILM III (VIRKSOMHEDERNE - DEM)

 

en verden hvor forbruget er større end de tilgængelige ressourcer og hvor vi nedbryder mere end vi opbygger, handler det først og fremmest om at begrænse sig. Det betyder at virksomhederne står over for en hidtil uset rolle. Noget skal lukkes ned (olie, kul og gasproduktion) .

FILM II (FORBRUGEREN - DIG)


Det danske forbrug er blandt de højeste i verden. Hvis alle levede på samme måde, skulle der 3-4 jordkloder til at forsyne os med energi, mad, tøj og elektronik. Lige nu har Danmark en vækst på 2,7pct. Her er læidt om helt almindelige forbrugere..DEL I
DEL II
DEL III
DEL IV

FILM IV (INITIATIVERNE - OS)

 

Det danske forbrug er blandt de højeste i verden. Hvis alle levede på samme måde, skulle der 3-4 jordkloder til at forsyne os med energi, mad, tøj og elektronik. Lige nu har Danmark en vækst på 2,7pct. Her er læidt om helt almindelige forbrugere..


Lærevejledning               om             hvem            hvorfor  ??